Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Ürün Kodu : 1000007799

Pioneer S-DJ50X Aktif Referans Monitörü (TEK)

0 TL

Pioneer DJ S-DJ50X 5 inç Aktif Referans Hoparlör (TEK)

 
Mix antremanlarınızda, bütün becerilerinizi sergilerken, size yüksek ses ve kaliteli bir duyum sağlamak için tasarlanmıştır. Maksimum ses performansı yüksek bass sesleri ve düşük desibellerde istenmeyen rezonansları önlemek için sert mdf den üretilmiştir. Üzerinde bulunan EQ kontrolü sayersinde yüksek gelen frekansları kesmenize olanak tanır. Üzerinde bulunan ab sınıf biamp amfi ile S-DJ50X kendi üzerindeki amfisi sayesinde yüksek performans sağlar.ala sıkı olan, Zahmetsiz kontrol için, hoparlörlerin hepsi dolabın etrafında dolaşmadan, ses seviyesini ayarlamak, toplam sessiz özelliğini tetiklemek, EQ'yu açmak / kapatmak ve 4 giriş arasında geçiş yapmak için kullanışlı bir harici denetleyiciye sahiptir.



YÜKSEK KUVVET MAGNET VE BI-AMP DEVRESİ
Orijinal kaynağın mükemmel bir şekilde üretilmesi ve güçlü bir bas tepkisi.

4 INPUT ANAHTARI
4 ses girişi arasındaki kesintisiz geçiş, hoparlörlerin arkasında keman yapmak ihtiyacını ortadan kaldırır.

MAVİ LED GÖSTERGE
Giriş kaynağını, EQ ve güç durumunu gösterir - pembe bir ışık, hoparlör aşırı yükü gösteriyor.

GİRİŞLER VE EKSTRA
S-DJ50X, DJ ekipmanına, bilgisayarlara ve mobil cihazlara bağlantı için 3 tip giriş (XLR, TRS ve RCA) özellikleri taşır. Hoparlörler ayrıca, 25 Dakikadan sonra herhangi bir giriş sinyali algılanmadığında kendiliğinden kapanır ve sinyal girişi tespit edildiğinde tekrar açılması için Otomatik Bekleme modu içerir.

                          



DOĞRUSAL EQ
Frekans özelliklerini müzikal etkinliklerinize uyacak şekilde, DJ'ler, parça üreten veya seçmelere göre ince ayar yapın.

Aktif Stüdyo Referans Monitörü Nedir
Aktif Stüdyo monitörleri herhangi bir amfiye ihtiyaç duymadan, kendi entegre amplikatör devresi sayesinde elektriğe bağladığınızda doğrudan çalışabilen, stüdyo tipi hoparlörlerdir. 
Aktif Stüdyo Hoparlörleri, elektrik ve ses sinyali dışında başka bir cihaza ihtiyaç duymaksızın çalışırlar. İster amatör ister profesyonel, doğru bir stereo duyum için Left ve Right iki adet hoparlör kullanmak önemle tavsiye edilir. 

      


 


Aktif Stüdyo Referans Monitörlerinin Amacı 
Stüdyo Referans monitörlerinin genel amacı, müzik yapımcılarına, çalışmaları üzerindeki tüm detayları doğru bir şekilde duyurmak ve referans olmaktır. 
Stüdyo tipi referans monitörler, flat (düz) frekans tepkileri sayesinde, her kaydı size olduğu gibi sunmak üzerine tasarlanmıştır. Yani, eğer kayıtta bir problem varsa bunu size duyurmak ve çözümünde yapacağınız hamleleri kolaylaştırmak için orijinal kaydı size olduğu gibi sunar.



Nearfield Monitörler
Stüdyo monitör hoparlör seçerken, yapmış olduğunuz müzik tarzından, kullanacağınız alanın metrekaresine kadar birçok değişkeni gözönünde bulundurmanız gerekmektedir. Woofer büyüklüğü 4 ve 5 inch olan modeller seçimi olarak daha çok nearfield yani yakın dinleme olarak tasarlanmıştır. Nearfield hoparlörlerler, yakın bir alanda, oda akustiği vb gibi dış etkenleri en aza indirerek sesi direk olarak size iletmek için tasarlanmıştır. Bu açıdan düşünüldüğünde amatör, yarı-profesyonel ev stüdyoları için oldukça uygundur. Hem ekstra bir akustik düzenleme yapmanıza çok gerek kalmaz hem de kompakt heryere rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir sisteminiz olur. Yakın Dinleme hoparlörlerinde, woofer çapından dolayı bass duyumu ve genel db diğerleri gibi doyurucu olmaz. Yapacağınız müzik tarzını gözönünde bulundurarak seçiminizde bunu da düşünmenizin faydası olacaktr. Tabi ki nearfield hoparlör özellikleri de marka ve model olarak değişmektedir.

      


 


Power Monitörler
Woofer çapı 8-10 inch olan power monitörler, daha çok geniş ve akustik düzenlemesi yapılmış alanlarda kullanılır. Çok daha performanslı ve güçlüdürler. Özellikle Mastering işlemleri için tercih edilirler. Müziğinizin bir konserde, gece kulübünde ve ya kısacası profesyonel bir sistemde nasıl duyulacağı hakkında sizlere fikir verebilirler.

Referans Monitörü Nedir?

Profesyonel ses kayıt stüdyolarında kullanılmak üzere tasarlanmış ve üretilmiş hoparlörlere referans monitörü adı verilir.
Referans monitörleri frekans tepkisi olarak daha flat (düz) bir yapıya sahiptir. Bu flat yapıdaki amaç dinlenilen müziğin tüm ayrıntılarını dengeli olarak duyabilmektir. Bu flat yapının bir getirisi olarak sanılanın aksine referans monitörleri müzik dinlemek için ideal değildir. Bunun sebebi olarak müzik dinlemek için tavsiye edilen ve üretilen Hi-Fi sistemlerde frekans tepkisinin makyajlı diye tabir edilen bir yapıda olmasıdır.

Bu makyajlı yapıdan kasıt genellikle alt ve üst frekanslardaki boost (artırılmış) yapıdır. Referans monitörlerdeki amaç ise tüm frekans süzgecinin eşit yapıda olmasıdır ki bu hoparlörler miks ve mastering yapma amacıyla üretilmişlerdir.

Referans Monitörlerinin Frekans Tepkisi

Referans monitörlerinin bir diğer önemli özelliği ise kapsadığı frekans aralığıdır. İnsan kulağı 20 Hz-20kHz arasında duyum yapabilir. Bu bağlamda ilk bakışta referans monitörlerinin de 20Hz-20kHz arasında tepki vermesi beklenebilir. Ancak gerçek olan şudur ki özellikle 35-40Hz altı frekansları üretebilmek çok güçtür. Bu kadar alt frekanslar için referans subbass hoparlörler mevcuttur ve gerçekten de 20 Hz’ e kadar alt frekans üretebilirler. Bu referans subbasslar tıpki bir PA uygulaması gibi referans monitörleri ile beraber kombin kullanılırlar.

Bir diğer husus referans monitörlerinin hatırı sayılır kalitede olanlarının 22 kHz, 24 kHz, 30 kHz gibi frekanslara kadar üretim sağladığı gerçeğidir. Buradaki amaç bu kadar üst frekansları insan kulağının duyması değildir ki zaten duyamaz. Buradaki amaç şudur; hoparlörlerde THD (Total Harmonic Distortion) denilen bir bozulma durumu söz konusudur. Bu bozulma en üst harmoniklerde gerçekleşir ki bu harmonikleri frekans olarak belirtmek gerekirse 15 kHz-20 kHz arası verilebilir. İşte tam bu noktada örnek olarak frekans genişliği 30 kHz’ e kadar uzanan bir hoparlörün, THD ile bozulan frekansları 20 kHz eşiğinin üstünde kalır. Böylelikle üst harmoniklerde olan bozulmalar insan kulağı tarafından işitilmez.

Referans monitörleri aktif veya pasif beslemeli olabilir. Tercih olarak çoğunlukla aktif kullanılsa da işin teknik kısmına gelindiğinde pasif sistemler daha iyidir. Bunun nedeni referans monitörlerinin istenilen flat frekans tepkisini verebilmesi adına kasa malzeme materyalinden, kasa içerisinde kullanılan akustik yalıtım malzemelerine kadar çok hassas bir üretim sürecinden geçmeleridir. Haliyle bu kadar hassas bir durumda hoparlörün amplifikatör katınının kasa içerisinde olması akustik olarak istenmeyen bir durumdur. İşte tamda bu nedenle pasif referans hoparlör sistemleri teorik ve teknik olarak kesinlikle daha iyidir.

Sonuç olarak referans monitörleri sanılanın aksine müzik dinlemek için değil de müzik üretmek için tasarlanmış, profesyonel stüdyolarının mix ve mastering işlemleri için kullanılan, frekans tepkisi olarak flat bir yapı amaçlanmış, nispeten üst bütçe isteyen ve aktif veya tercihen pasif olarak çalışabilen hoparlörlerdir.

Referans Monitörü Nasıl Bağlanır?

Referans monitörlerinin bağlantısı temel olarak ikiye ayrılır;

  1. Aktif Referans Monitörlerinin Bağlantısı : Bağlantısı temel olarak güç beslemesi ve sinyal girişi ile sağlanır. Bu bağlamda hoparlörün güç kablosu bağlantısı sağlanır. Daha sonra sinyal girişine sinyalin alınacağı kaynaktan bir ses sinyali bağlantısı yapılır (ses kartı, mikser vs.). Bu şekilde bağlantı tamamlanmış olur.

  2. Pasif Referans Monitörlerinin Bağlantısı  Bağlantısı ise bir besleme amplifikatörüne de ihtiyaç duyar. Besleme ünitesi ve ses kaynağı arasında bir ses sinyali bağlantısı sağlandıktan sonra (ses kartı, mikser vs.) amplifikatörden hoparlörlere bağlantı sağlanır. Bu bağlantı hem ses sinyalini hem de hoparlörü besleyecek olan elektrik voltajını taşır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.