AKG K182 Monitör Kulaklık
Bas Odaklı Monitör Kulaklık
*Çıkarılabilir 3 metrelik kabloya sahip kulak çevreleyen kulaklık
*Büyük 50mm Driverları ile arttırılmış bas tepkisi
*Stüdyoda elektronik bateriler ve diğer enstrümanları dinlemek için veya günlük hayatta kullanım için ideal
Bateristler İçin Arttırılmış Bas Tepkisi
AKG K182 kapalı arkalı kulaklıklar yüksek fiyat performans oranını rahatlıkla birleştirir. Büyük 50 mm Driverları ile arttırılmış bas tepkisi sağlayan K182, Kick davulların ve bas enstrümanlarının sesini eksiksiz bir şekilde iletir. K182 ile sahnede veya stüdyonuzda Monitoring yaparken ya da sadece müzik dinlerken hiçbir ayrıntıyı kaçırmayacaksınız.
Teknik Özellikler
Kulaklık Tipi : Kapalı Arkalı
Kulaklık Hassasiyeti : 112 dB SPL/V
Ölçülmüş Direnç : 32 Ohm
Çıkarılabilir Kablo : Var
Kablo Uzunluğu : 3m
Maksimum Giriş Gücü : 500mW
Ses Frekans Aralığı : 10Hz-28000Hz
Ağırlık : 255g
Kablo Giriş Tipi : 6.3 mm (1/4”) vidalı adaptör ile 3.5mm (1/8-inch)
Kulaklığa Bağlantı Noktası : 3 iğneli
Renk : Altın
Kullanım Tipi : Kulak çevreleyen
Kullanım Alanı : Stüdyo monitoring/mixing, Canlı performans, Bateri, Mobil cihazlar
Katlanabilir : Evet
Kulaklık Arka Tipi : Kapalı
Profesyonel müzik endüstrisi ve ses mühendisleri / teknisyenleri için üretilmiş olan pro-audio sektöründe kullanılan profesyonel kulaklıklara referans kulaklık denir.
Referans kulaklıklar adında da anlaşılacağı üzere bir müzik üretim aşamasında, bir parçanın mixi hatta mastering aşamasında, tıpkı referans monitörleri gibi referans alınmak üzere üretilmiştir.
Frekans yanıtı olarak flat (düz) özelliktedirler. Bu sayede bir parçanın mix aşamasında sesteki tüm detayları olduğu gibi makyajsız bir şekilde duyurdukları için referans olarak kullanılırlar. Bu flat özelliğinin bir getirisi olarak sanılanın aksine müzik dinlemek için iyi bir tercih değildirler. Hi-fi kulaklıklar müzik dinlemek için daha ideal kulaklıklardır. Çünkü bazı frekans bölgelerinde inişler çıkışlar vardır ki bu makyaj diye tabir edilir ki müzik dinleme için istenilen bir özelliktir.
Referans kulaklıkları ayrıca oda simülasyon (room effect) yazılımları ile beraber kullanıldıklarında çok daha iyi sonuç verirler. Bu oda simülasyon yazılımları, sanki bir oda içerisine yerleştirilmiş 2 adet hoparlörün yansıyan seslerini de ana seslere dahil eder ve böylelikle kulaklıkla mix ve mastering yapmak çok daha sağlıklı bir hale gelir. Şöyle ki kulaklıklarda sağ kulağa giden sesi sol kulak veya sol kulağa giden sesi sağ kulak duyamaz. Bu nedenledir ki hoparlör ile çalışma durumundaki iki kulağın da sesleri alması durumu olmaz. İşte tamda bu sebeple bu oda simülasyon yazılımları, özellikle kulaklıkla mix ve mastering uygulamaları yapan ses mühendisleri için biçilmiş kaftandır.
Sonuç olarak : Referans kulaklıkları müzik üretim aşamasında veya parçanın mix ve mastering aşamalarında kullanılan veya bir parçanın kayıt aşamasında sanatçıya monitörleme amacıyla da kullanılabilen kulaklıklardır. Müzik dinlemek için tabiki kullanılabilirler ancak hi-fi kulaklıklar bu amaç için çok daha iyi bir tercih olacaklardır.