Evo By Audient Evo 4 USB Ses Kartı
Sizin için Mükemmel Bir Seçim!
Stüdyonuzda veya seyahat ettiğiniz bir yerde ses kaydı almak istiyorsunuz. Yapacağınız şey çok basit. Mikrofonunuzu veya enstrümanınızı Evo 4’ e bağlayın ve sesi doğrudan bilgisayarınıza kaydetmeye başlayın. Bu inanılmaz performans ve ses kalitesindeki ses kartı, hem yeni başlayanlar için hem de profesyoneller için mükemmel bir seçimdir.
Özel Olarak Üretildi...
Yaratıcı aranjörler, kayıt teknisyenleri/mühendisleri ve home stüdyo sahipleri için özel olarak üretilmiş olan Evo 4, sizler için güçlü bir kayıt çözümü sunar. Evo 4 ile ister bir parçanızı kaydedin isterseniz bir vokal kaydı yapın; Evo 4, gelişmiş ve çok yönlü yapısıyla her kayıt senaryosunun üstesinden gelir.
Rakipsiz Ses Kalitesi
Audient’ in devasa ve yüksek bütçeli büyük miks konsollarına biz göz gezdirin. Oldukça iyi görünüyorlar. 20 yılı aşkın süredir ses tasarımı deneyimine dayanan Evo 4, masaüstünüzde size rakipsiz bir ses kalitesi sunar. Size ise arkanıza yaslanıp bu kaliteli deneyimin tadını çıkartmak kalır.
Eşsiz Mikrofon Preamplifikatörleri...
Evo 4’ ün yenilikçi ve modern tasarımı, en baştan en sona kadar profesyonel kalitede kayıtlar almanızı sağlar. Temiz, sıcak ve doğru bir ses kalitesi sunan Evo 4 preamplifikatörleri, mikrofonlarınızdan en iyi şekilde performans almanız için tasarlanmıştır. Ayrıca bu preamplar 58 dB kazanç aralığı sunar.
Daha Ferah ve Daha Doğru
Evo 4’ ün 113 dB dinamik aralığı ile kayıtlarınız her zamankinden daha ferah ve daha doğru olur. Ayrıca üzerinde bulunan enstrüman girişi sayesinde gitarınızı veya herhangi bir jack çıkışı olan enstrümanınızı doğrudan JFET girişine bağlayarak anında kaydetmeye başlayabilirsiniz.
Smartgain Modu ile Optimum Kazanç!
EVO 4’ te standart olan Smartgain modu ile kayıt boyunca herşeyin olması gereken en iyi şekilde kaydedildiğine emin olabilirsiniz. Smartgain modu, mikrofonlarınızın preamp seviyesini otomatik olarak ayarlayarak kayıt boyunca mükemmel bir şekilde ses kazancı elde etmenizi sağlar.
Genel Özellikler
. 2 Adet Mikrofon/Enstrüman Girişi, 2 Adet Line Çıkış ve 1 Adet Kulaklık Çıkışı
. Yeni Nesil USB Type C Bağlantı Protokolü
. Akıllı Pot Kontrol ile Hoparlörlerinizi, Kulaklıklarınızı ve Giriş Kanallarınızı Tek Bir Düğmeden Kontrol Edebilirsiniz.
. Her Kanal için Ayrı Ayrı +48 Phantom Power
. Ultra Düşük Gecikmeli Monitörleme ile En İyi Sonuçları Alırsınız.
. Bilgisayar Kontrol Arayüzü Yazılımı ile Tam Kontrol
. ‘Evo Control’ uygulaması ile Evo 4’ ün Mobil Donanım Kontrolü
. SmartMuting Özelliği Sayesinde Kulaklık Bağlantı Noktasına Bağlantı Yapıldığında Hoparlörler Sessize Alınır.
. Portatif Yapı ile Her Ortamda Hızlı Kayıt
. Audio Loop-Back Özelliği Sayesinde Bilgisayarınızın Sesini Mikrofonlarınızla Aynı Anda kaydedebilirsiniz.
. Audio Loop-Back Mikser Özelliği Sayesinde Ses Kaynaklarını Yazılım Üzerinde Birleştirerek Yönlendirme Seçeneği
. Yenilikçi Modern Tasarım ile Estetik Görüntü
Ses kartı; en basit tanımla, içerisinde mikrofon seviyesindeki sinyali line seviyesine getirebilmek için preamplifikatörü ve sinyalin analogdan dijitale ve dijitalden analoğa çevrilebilmesi adına AD/DA Converter’ı olan ses işleme birimine denir. Bu aşamada ses kartlarını dahili ve harici olarak ikiye ayırabiliriz.
Dahili ses kartları genellikle PCIe (PCI express) bağlantısı olan, direkt olarak PC kasasının içerisine monte edilen ve çoğunlukla günlük kullanımda tercih edilen ses kartlarıdır.
Harici ses kartları ise home stüdyolardan profesyonel ses kayıt stüdyolarına kadar geniş bir müzik üretici yelpazesi tarafından kullanılan ses kartlarıdır. Bağlantı olarak firewire (eski bir teknoloji olması sebebiyle artık neredeyse üretilmiyor.),ethernet, usb ve thunderbolt kullanırlar. Çoğu harici ses kartı, çalışması için gerekli güç beslemesini de yine bu dört dijital ses aktarma protokolünden sağlar. Ancak daha büyük ve daha çok güç beslemesine ihtiyaç duyan, daha çok input ve output seçeneği olan ses kartlarında güç beslemesi bir adaptör vasıtasıyla harici olarak yapılabilir.
Harici ses kartları bağlantı aşamasından sonra ilgili bilgisayar üzerinden çoğunlukla ek bir yazılıma ihtiyaç duyarlar. Driver denilen bu ek yazılım, ses kartının bilgisayar ile iletişim kurması için gereklidir ve ayrıca ses kartının dijital arayüz mikserini de yine bilgisayar üzerinden kontrol etmemizi sağlar
Ses kartı kullanımı ilgili bilgisayar üzerinden bir DAW (Digital Audio Workstation) ile gerçekleşir. DAW üzerinden ilgili input ve output matrixleri yapılarak (patch) ses kaydı gerçekleştirilir ve daha sonra play-back edilerek dinlenir.