AKG K371
Kapalı Arkalı Stüdyo Referans Kulaklık
*Metal destekli yapı ile arttırılmış sağlamlık
*50mm dinamik Driver ile mükemmel ses isabeti
*Kapalı arkalı tasarım ile gelişmiş bas tepkisi ve ses izolasyonu
*Katlanabilir tasarım ile güvenle saklama
*Yavaş tutulma özellikli sünger ile uzun süreli kullanımlarda rahatlık
*Kutu içeriğinde çıkarılabilir Mini-XLR kablosu (3m sarmal, 3m düz, 1.2m düz) bulunur
*5Hz-40kHz frekans tepkisi
AKG K371 profesyonel stüdyo kulaklığı, stüdyo kalitesinde ses, yüksek konfor ve şık ve sağlam tasarımıyla müzisyen, mühendis, yayıncı, video kurgucusu veya içerik üreticisi olmanız fark etmeden herkese uygundur. K371, AKG’nin performans eğrisinin akustik hedefine uygun şekilde tasarımıyla doğal ve dengeli ses kalitesini yüksek detayda sunar, böylece miks ve düzenleme durumlarında en iyi çözümü sağlar. Sınıfındaki diğer ürünlere oranla daha derin baslar ve güçlü tizler sunan K371, 5Hz ile 40kHz arası frekans tepkisine sahiptir. Rahat, ergonomik kulak yastıkları ile kulağınızı yüksek rahatlığıyla sarar.
Teknik Özellikler
Kulaklık Tipi : Kapalı Arkalı
Kullanım Tipi : Kulak Çevreleyen
Driver : 50mm dinamik, titanyum kaplı; Pure OFC voice coil
Kulaklık Hassasiyeti : 114 dB SPL/V
Ölçülmüş Direnç : 32 Ohm
Ses Frekans Aralığı : 5 Hz-40000 Hz
Kulak Yastığı Materyali : Suni Deri
Çıkarılabilir Kablo : Mevcut
Kablo Uzunluğu : 3m sarmal, 3m düz, 1.2m düz
Kablo Giriş Tipi : Mini-XLR
Renk : Mat Siyah
Kullanım Alanı : Yayın, Blog, Podcast, Stüdyo, Hi-Fi Dinleme, Günlük Kullanım, Mobil Cihazlar, Bateri
Katlanabilir : Evet
Ağırlık : 255g
Profesyonel müzik endüstrisi ve ses mühendisleri / teknisyenleri için üretilmiş olan pro-audio sektöründe kullanılan profesyonel kulaklıklara referans kulaklık denir.
Referans kulaklıklar adında da anlaşılacağı üzere bir müzik üretim aşamasında, bir parçanın mixi hatta mastering aşamasında, tıpkı referans monitörleri gibi referans alınmak üzere üretilmiştir.
Frekans yanıtı olarak flat (düz) özelliktedirler. Bu sayede bir parçanın mix aşamasında sesteki tüm detayları olduğu gibi makyajsız bir şekilde duyurdukları için referans olarak kullanılırlar. Bu flat özelliğinin bir getirisi olarak sanılanın aksine müzik dinlemek için iyi bir tercih değildirler. Hi-fi kulaklıklar müzik dinlemek için daha ideal kulaklıklardır. Çünkü bazı frekans bölgelerinde inişler çıkışlar vardır ki bu makyaj diye tabir edilir ki müzik dinleme için istenilen bir özelliktir.
Referans kulaklıkları ayrıca oda simülasyon (room effect) yazılımları ile beraber kullanıldıklarında çok daha iyi sonuç verirler. Bu oda simülasyon yazılımları, sanki bir oda içerisine yerleştirilmiş 2 adet hoparlörün yansıyan seslerini de ana seslere dahil eder ve böylelikle kulaklıkla mix ve mastering yapmak çok daha sağlıklı bir hale gelir. Şöyle ki kulaklıklarda sağ kulağa giden sesi sol kulak veya sol kulağa giden sesi sağ kulak duyamaz. Bu nedenledir ki hoparlör ile çalışma durumundaki iki kulağın da sesleri alması durumu olmaz. İşte tamda bu sebeple bu oda simülasyon yazılımları, özellikle kulaklıkla mix ve mastering uygulamaları yapan ses mühendisleri için biçilmiş kaftandır.
Sonuç olarak : Referans kulaklıkları müzik üretim aşamasında veya parçanın mix ve mastering aşamalarında kullanılan veya bir parçanın kayıt aşamasında sanatçıya monitörleme amacıyla da kullanılabilen kulaklıklardır. Müzik dinlemek için tabiki kullanılabilirler ancak hi-fi kulaklıklar bu amaç için çok daha iyi bir tercih olacaklardır.